17 رمضان مصادف هست با ساخت مسجد مقدس جمکران، من امروز این را فهمیدم و البته قرار هم هست در مورد مسجد مقدس جمکران و صحبت هایی که در مورد این مسجد میشه یه مصاحبه داشته باشم با یکی از به نام ترین صاحب نظران در باره این مسجد.
قبلش باید به شدت مصاحبه کنم و در مورد مسجد حسابی مطالعه کنم، میدنم خیلی مصاحبه سختی میشه، اما خب چاره ای نیست، باید بنویسم و در اینباره حسابی تلاش خودم را انجام بدم، استاد مهدی پور یکی از افرادی هست که بسیار در مورد مسجد جمکران و منتصبات به این مسجد آدم پری هست، نمیدونم اینکه منی که امروز فهمیدم 17 رضمان چه روزی هست میتونم چنین مصاحبه ای انجام بدم یا نه.
البته به قول این ابن حر توی فیلم مختار، من مرد روزای سخت و مصاحبه های دقیقه نودی هستم اما خب بازم چه میشه کرد، یه احساسی به من میگه که این کار را با بقیه یه فرقی بذارم، آخه من خودم هم در مورد مسجد یک سری شک هایی دارم که دوست دارم این شک هام را برطرف کنم، با یکی دونفری مصاحبه هایی داشتم ولی متاسفانه نتونستم زیاد در این مورد اطلاعات به دست بیارم، استاد مهدی پور را معمولا در مورد جمکران یکی از بهترین صاحب نظران میدونن که البته ایشون مقاله های زیادی هم در این مورد نوشته اند.
انشاالله وقتی مصاحبه گرفتم کاملا مصاحبه را توی وبلاگ میذارم.
شاید این مصاحبه را با این عنوان شروع کنم: "مسجد جمکران، قدیسی در خرافات"
قبلا در مورد اینکه چرا ما باید روزه بگیریم، کمی نوشتیم و البته گفتیم که روزه گرفتن چه دلیلی داره، و آیا این روزه فقط برای چشیدن طعم گرسنگی و تشنگیه یا نه دلیل دیگه ای هم داره.
در این مرود یک حدیث هم ذکر کردیم و کمی هم در موردش نوشتم، البته میدونم که این نوشته های من چندان کامل نیست و طبیعتا نقص های فراوانی داره اما بالاخره سعی خودم را توی نوشتن به کاربردم.
چیزهایی که نوشتم دلیل بر این نبود که رد کنم که روزه برای چشیدن طعم گرسنگی و تشنگی و آشنایی با سختی های محرومینه، برعکس این را من قبول دارم، و البته وقتی این حدیث از امام صادق(ع) را که میفرمایند: "انما فرض الله الصیام لیستوى به الغنى و الفقیر" "خداوند روزه را واجب کرده تا بدین وسیله دارا و ندار (غنى و فقیر) مساوى گردند"(من لا یحضره الفقیه، ج 2 ص 43، ح) را میبینیم صد در صد نسبت به این موضوع اطمینان پیدا میکینم.
من فقط گفتم که این تنها دلیل نیست که البته برای این موضوع هم نوشته هایی آوردم و گفتم که دلیلم از این حرف ها چیه.
انشاالله که باز هم بتونم در این مورد بنویسم و البته بتونم مطالبی را بنویسم که واقعا ارزش نوشتن را داشته باشه.
شاید ما آدما، نه بهتره که بگم ما مسلمونا، عمدتا ماه رمضان رو روضه میگیریم، یا حداقل میشنویم که میگن روزه بگیرید، روزه گرفتن از اهمیت بالایی برخورداره و مطالب بسیاری که ما هر روزه از این مطالب توی ذهنمون رد و بدل میکنیم.
برای ما این موضوع که روزه به چه دردی میخوره و اصلا چرا باید روزه بگیریم، یک سوالیه که میشه گفت، عمده پاسخهایی که ما در اینباره میگیریم قانع کننده نیست و به نوعی سرهم بندی کار تلقی میشه.
درسته که ما روزه میگیریم که با گرسنگی و تشنگی روز قیامت آشنا بشیم، درسته که ما روزه میگیریم تا با درد محرومین آشنا بشیم و با این روزه گرفتن بیدار شده و به اونا هم کمک کنیم، اما آیا واقعا منظور از روزه گرفتن اینه؟ آیا ما روزه میگیریم که بفهمیم سختی چیه، خب پس چرا محرومین هم باید روزه بگیرن، اینا که تمام عمرشون را در سختی سپری کردن دیگه چرا باید روزه بگیرن؟ چرا خدا نگفته مثلا کسانی که در این حد توانایی دارن روزه بگیرن و زیر این حد اصلا نمیخواد روزه بیگرن؟
اینا سوالاییه که یه جواب اساسی میخواد، شاید جوابهایی که تا الان ما شنیده باشیم تا یه حدی قانعمون کرده باشن، اما نتونستن اون جوری که باید و شاید جواب را به ما بدن، ما باید دنبال این باشیم که جوابی درخور این سوالها پیدا کنیم، به نظر من ما اون دنیا باید نسبت به اینکه چرا روزه گرفتین هم جواب بدیم، اینکه ما روزه گرفته باشیم، به خودمون سختی داده باشیم و ندونسته باشیم که این روزه ما برای چی هست که اصلا به درد نمیخوره، ما میتونیم و باید بتونیم که جواب درخوری برای روزه گرفتنمون پیدا کنیم.
فکر کنم برای گام اول جواب دادن به این سوال ها این حدیث از امام علی (ع) باشه که در حکمت 252 از نهج البلاغه میفرمایند: "فَرَضَ اللهُ ... الصِّیامَ ابْتِلاءً لاخلاصِ الْخَلْقِ" "خداوند روزه را واجب کرد تا اخلاص بندگان را بیازماید"
البته این تا حدی از سوال ما رو جواب میده و هنوز کامل نیست، انشاالله بازم میگردیم تا یه مطلب دیگه در مورد علت روزه گرفتن پیدا کنیم و در مورد اون هم یک مقداری فکر کنیم و بتونیم این موضوع را برای خودمون روشن کنیم.